Project Elspeet

Onze opdrachtgever Omnia Wonen heeft ons, als vaste partner, betrokken bij het verduurzamen van 10 woningen in Elspeet. Dit was onderdeel van de verduurzaming van 105 woningen in Nunspeet.

Uitgekiend werkproces

Eind vorig jaar heeft Weijerseikhout in het naastgelegen dorp Nunspeet een innovatie werkwijze toegepast, waarbij Weijerseikhout haar suppliers in de keten, bij het project heeft betrokken. Dit uitgekiende werkproces is doorgevoerd in een pilot project in Elspeet waarin tevens indak-zonnepanelen zijn gerealiseerd.

Woningcorporatie Omnia Wonen en Weijerseikhout delen de visie dat werken met vaste ketenpartners, leveranciers en het benutten van hun expertise, leidt tot effici├źnter en doelmatiger werken in de voorbereiding en uitvoering van een project. Door het uitgekiende werkproces is de bewonersoverlast tot een minimum beperkt gebleven.

Pilot indak-zonnepanelen

Woningcorporatie Omnia Wonen wilde het daadwerkelijke rendement van zonnepanelen op huurwoningen monitoren. Om te kijken welk systeem het meest rendabel is en door bewoners en Omnia Wonen als prettigst wordt ervaren, zijn er verschillende monitoringsystemen geïnstalleerd. Bovendien zijn de zonnepanelen in verschillende dakrichtingen geplaatst. De zonnepanelen zijn op de woningscheiding gemonteerd en de doorvoeren zijn verlegd voor het mooiste resultaat. Woningcorporatie Omnia Wonen zal toekomstige beslissingen en investeringen ten aanzien van duurzame energie onder andere gaan nemen op basis van de uitkomsten van dit pilot project.

Bewonerscommunicatie

Voor bewoners is er een speciale bewonersavond georganiseerd. Daarnaast heeft iedere bewoner persoonlijk toelichting gekregen over het monitoringssysteem.

 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over dit project gerust contact op met Maickel van Haren of maak een vrijblijvende afspraak.