Weijerseikhout, dak- en solar-specialist

Weijerseikhout participeert in grote onderhoud- en renovatieprojecten. Daarin zijn wij specialist in het ontwerp, de renovatie en het onderhoud van daken. Wij helpen opdrachtgevers bij het behalen van hun energetische doelstellingen. Ons specialisme betreft met name hellende daken.

Daarnaast is Weijerseikhout al 5 jaar expert op het gebied van zonnepanelen. Die expertise in combinatie met onze ervaring als dakspecialist maakt ons uniek.

Wat heeft Weijerseikhout in huis?

Weijerseikhout heeft een lange historie op het gebied van daktechnisch advies. Onze orderportefeuille bestaat voornamelijk uit projecten voor woningcorporaties, onderwijs- en zorgvastgoed. Ook op de particuliere markt hebben we onze sporen verdiend. Wij hebben gerichte en bewuste keuzes gemaakt voor producten die passen bij onze garanties en producten die u zekerheid bieden, ook op de lange termijn. Onze dakspecialisten zijn gecertificeerd en vakbekwaam in het aanbrengen van dakisolatie en het monteren en installeren van zonnepanelen. Door zelf alle werkzaamheden uit te voeren of onze opdrachtgevers te begeleiden, waarborgen we de kwaliteit.

Het Energieplein Groesbeek

Weijerseikhout vindt het belangrijk om lokale initiatieven, zoals Energieplein Groesbeek en daarmee de gemeente Groesbeek (MUG), te steunen in het collectief besparen van energie. Het initiatief richt zich op het stimuleren van gezamenlijke energiebesparing bij woningeigenaren in de gemeente Groesbeek. Door collectief energiebesparende maatregelen te nemen kunnen we namelijk slimmer, voordeliger en makkelijker meer energie én geld besparen. Wat voor u uiteindelijk resulteert in meer wooncomfort. Met onze dakisolatie en zonnepanelen leveren wij een bijdrage aan een duurzamer Groesbeek. Het mooie van het initiatief is dat het geen winstoogmerk heeft. Wij doen u graag een interessant aanbod.

Verduurzamen van uw dak

Het verduurzamen van uw woning door het aanbrengen van dakisolatie en / of de installatie van zonnepanelen levert u een aantal aanzienlijke voordelen op:

Alle voordelen op een rij:
• Gegarandeerde besparing op uw energierekening;
• Duurzaamheid: goed voor mens en milieu;
• Minder afhankelijk van prijsstijgingen energieleverancier;
• Betrouwbaarheid in de vorm van materialen en garanties;
• Wooncomfort door dakisolatie

De kosten van onze zonnepanelen en dakisolatie

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten, besparing en terugverdientijd van onze zonnepanelen en dakisolatie: van binnenuit en / of aan de buitenkant. Daarnaast worden alle voordelen nogmaals op een rij gezet.

Voordelen zonnepanelen

Voordelen dakisolatie

Bekijk in 1 minuut hoe zonnepanelen werken

Grote interesse voor energiebesparende maatregelen

In maart en april van dit jaar heeft het Energieplein Groesbeek de interesse in energiebesparing bij woningeigenaren uit de gemeente Groesbeek geinventariseerd. Het resultaat was erg positief. Er is veel interesse in energiebesparende maatregelen en een groot deel van de bewoners geeft ook aan interesse te hebben om het samen met andere buurtbewoners op te pakken.

Dit jaar biedt het Energieplein Groesbeek de inwoners van 3 verschillende wijken een helpende hand. In Millingen aan de Rijn staan ze klaar voor de woningeigenaren uit de Wethouder Koenenstraat en de aangrenzende Schildersbuurt, in Beek helpen ze de bewoners in Beek Noord en in Groesbeek zijn ze actief in Herwendaal.

De Energiebus
Op zaterdag 6 juni heeft het Energieplein Groesbeek met hun Energiebus de drie wijken bezocht. Het was een prachtige dag waarop het Energiepleinteam woningeigenaren, door middel van korte presentaties door experts, handvatten heeft geboden op het gebied van besparing middels zonnepanelen en isolatie. Ze hebben in alle wijken een aantal bezoekers ontvangen. Wethouder Sjaak Thijssen kwam ook nog een kijkje nemen. Een geslaagde dag!

Het Energiepleinteam gaat nu verder met het informeren, ondersteunen en stimuleren van de geïnteresseerde woningeigenaren door het sturen van nieuwsbrieven.

Energiebus Groesbeek

Uw eigen buurtinitiatief starten

Bent u enthousiast over het nemen van energiebeparende maatregelen in uw huis en wilt u dat samen met uw buurtgenoten doen? Energieplein Groesbeek kan het volgende voor u betekenen:

Organisatorische ondersteuning

Ze kunnen voor u en uw buurtbewoners een informatieavond organiseren. Of helpen u en uw buren bij de collectieve inkoop van dakisolatie plus de aanvraag van een burenbonus bovenop de isolatiesubsidie.

Inhoudelijke ondersteuning

Ze stellen hun technische en bouwkundige kennis beschikbaar. Energieplein Groesbeek kan u ook helpen bij de aanvraag van offertes.

Middelen

U kunt informatiemateriaal van het Energieplein opvragen. Zoals hun flyers, posters, bespaartips, enzovoort.

Veelgestelde vragen dakisolatie en zonnepanelen

1. Salderingsregeling zonnepanelen - hoe werkt het nu?
Per jaar wordt de meeste opbrengst en besparing gerealiseerd in de lente, zomer en herfst. De salderingsregeling is er om bewoners, die hun eigen zonnestroom produceren, maximaal te laten profiteren van hun eigen opwek. De opgewekte stroom die u niet verbruikt, levert u aan het openbare net. Zodat u die op een ander moment, wanneer de panelen geen energie opwekken, weer kunt gebruiken (bijvoorbeeld 's nachts). Uw geleverde stroom aan het openbare net wordt onbeperkt verrekend met het eigen verbruik. Dit heet salderen.

2. Verandert er iets in mijn woning?
Kiest u voor dakisolatie aan de binnenzijde of voor zonnepanelen, dan vinden er tijdens de werkzaamheden nog een paar veranderingen in uw woning plaats.

Zonnepanelen
De werkzaamheden in uw woning duren gemiddeld een halve dag. U zult er als bewoner nauwelijks hinder van ondervinden.

De netbeheerder

• installeert de slimme meter.
Weijerseikhout
• installeert een extra groep in uw meterkast;
• legt vanaf de zonnepanelen naar de omvormer een
stroomkabel aan;
• sluit met een kabel de monitoring op de
internetrouter aan;
• meldt uw systeem aan.

Dakisolatie binnenzijde
De eventueel bestaande dakisolatie zal worden verwijderd, nadat het werkgebied en uw trap zijn afgedekt. De bestaande elektraleidingen worden eventueel verlegd en aansluitend wordt nieuwe dakisolatie aangebracht. De nokgording zal middels een afgeschuinde balk worden opgevuld, zodat de isolatieplaten netjes aansluiten. De bestaande leidingen van de CV zullen worden verlegd, zodat ze niet buiten de thermische schil vallen.

3. Wat is een omvormer?
Vanaf de zonnepanelen loopt een stroomkabel naar binnen, naar de omvormer. De omvormer zet de gelijkstromo van de zonnepanelen om in bruikbare stroom. De omvormer is actief als de zonnepanelen energie opwekken.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.