Vreewijk - Rotterdam

Opdrachtgever: Dura Vermeer 

Van de dakgoot tot aan de nok en van ontwerp tot en met de oplevering; de totale dakrenovatie van de woningen in Vreewijk is in handen van Weijerseikhout. In opdracht van Dura Vermeer zijn er zo'n 152 woningen voorzien van isolatie en nieuwe dakpannen. 

Splinternieuwe daken met een historische look                        ''Om het oorspronkelijke gevelbeeld in ere te herstellen en om aan de huidige vereisten te voldoen, pakken wij de daken op meerdere onderdelen aan'', vertelt directeur Lars Weijers. ''Zo halen wij de 'knik' uit het dak, hogen de dakconstructie op en maken nieuwe traditionele goten met klossen. Ook brengen wij isolatie en nieuwe OVH dakpannen van Nelskamp aan en brengen wij de dakkapellen in oorspronkelijke staat terug.''

2015_06_MPA_Vreewijk _5069-2

Van der Pekbuurt Fase 1 - Amsterdam

Opdrachtgever: Dura Vermeer van Ieperen, IJsselstein

In april van dit jaar zijn de eerste woningen aan de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord opgeleverd. De woningen van woningcorporatie Ymere worden in fasen ingrijpend gerenoveerd.

Met oog voor historie

De Van der Pekbuurt is een beschermd dorps- en stadsgezicht. Om het historisch karakter te behouden zijn de originele kleuren uit de jaren '20 gebruikt. Weijerseikhout renoveert in opdracht van Dura Vermeer van Ieperen de daken. Het bestaande pannendak wordt geheel vervangen. Ook plaatsen we nieuwe schoorstenen en voeren we het zinkwerk uit. De problemen met vocht, tocht en kou zijn na de aanpak verholpen. Fase 2 van de Van der Pekbuurt start in de zomer van 2016.

Van Der Pekbuurt

Gerechtsgebouw - Brielle

Opdrachtgever: BIK Bouw, Barendrecht

De eerste werkzaamheden van de monumentale renovatie van het oude gerechtsgebouw in het pitoreske Brielle zijn gestart.

Transformeren naar een prachtig kantoorgebouw

Het voormalig gerechtsgebouw wordt getransformeerd tot een prachtig kantoorgebouw. Geheel binnen de monumentale richtlijnen worden de bestaande spanten, het dakbeschot en de pannen gerestaureerd. Het dak wordt voorzien van hoogwaardige isolatie die voldoet aan de energetische wensen van deze tijd. We laten het 'oude' samensmelten met de nieuwe technieken om zo tot een functioneel en prachtig geheel te komen.

gerechtsgebouw Brielle

73 woningen - Abcoude

Opdrachtgever: woningcorporatie GroenWest, Woerden

Begin 2016 zijn we in Abcoude gestart met het verduurzamen van 73 woningen voor opdrachtgever GroenWest.

Innovatief project

Bijzonder aan het project aan de Zilverschoon is dat we de woningen voorzien van een compleet nieuw geïsoleerd stalen dak met twaalf ingepaste zonnepanelen. De andere zijde van het dak renoveren we op traditionele wijze door middel van renovatie-elementen en dakpannen. Het is een innovatief project, met een ontwerp dat op deze manier nog weinig wordt toegepast in de woningbouw.

Lees meer ...

Abcoude

320 zonnepanelen - Venlo

Opdrachtgever: Elkar BV, Venlo

Weijerseikhout heeft op het bedrijfspand van Elkar BV in Venlo onlangs 320 zonnepanelen geïnstalleerd. Het bedrijf heeft hiervoor een SDE+ subsidie ontvangen.

Opbrengst gelijk aan stroomverbruik 22 huishoudens
Naast bescherming van het klimaat levert het Elkar BV jaarlijks een forse besparing op. De opbrengst van 72.000 kWh staat gelijk aan het stroomverbruik van 22 huishoudens op jaarbasis. Daarnaast zorgen de zonnepanelen voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Elkar BV 320 zonnepanelen weijerseikhout

5 woonblokken - Arnhem

Opdrachtgever: Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem

In de Arnhemse wijk Klarendal heeft Weijerseikhout voor woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem de daken van vijf woonblokken volledig getransformeerd. De werkzaamheden aan het dak zijn uitgevoerd in samenwerking met Weijers Platte Daken.

Ingrijpende daktransformatie
Bijzonder is dat de huidige hellende dakconstructie behouden blijft, wordt verhoogd en in zijn geheel wordt getransformeerd naar een plat dak. Daarin voert Weijerseikhout de constructie- en timmerwerkzaamheden uit aan het hellende dak. Weijers Platte Daken brengt daarop een nieuw geïsoleerd bitumen plat dak aan.

Klarendal Arnhem Weijerseikhout

Hogeschool van Rotterdam

Opdrachtgever: J.P. van Eesteren, Barendrecht

Deze zomer zijn we gestart met de renovatie van de Hogeschool van Rotterdam. De school is gevestigd in de voormalig Rotterdamsche Zeevaartschool en heeft om die reden een beschermd stadsgezicht.

Terugbrengen in de historische staat
De werkzaamheden aan dit Rijksmonument omvatten met name groot onderhoud aan het dak. Samen met onze partners brengen we de school tot in detail terug in de originele, historische staat. De schoolvakantie is een ideaal moment om groot onderhoud te plegen aan scholen.

Hogeschool van Rotterdam 2

146 woningen - Hoorn

Opdrachtgever: woningcorporatie Intermaris, Hoorn

Woningcorporatie Intermaris is in Hoorn onlangs gestart met het project 'Duurzaam wonen'. Het uitgangspunt voor de renovatie van 146 woningen in de Grote Waal Noord was het verbeteren van het wooncomfort en het verlagen van de woonlasten.

Opschaling naar 20 woningen per week
Weijerseikhout heeft in Hoorn een knap staaltje vakmanschap geleverd. Bijzonder aan de renovatie van de 146 woningen is dat, om de doelstelling te behalen, het tempo van de renovatie in de laatste weken is opgeschaald van 10 woningen naar 20 woningen per week.

Hoorn weijerseikhout

Elzendaalcollege - Boxmeer

Opdrachtgever: BPC Bouw B.V., Cuijk

In de zomermaanden wordt het Elzendaalcollege grondig gerenoveerd. De middelbare school voldeed niet meer aan de wettelijke eisen van een gezond en prettig binnenklimaat.

Verbeteren van het werk- en leefklimaat

Het dak van het Elzendaalcollege wordt opnieuw geconstrueerd. Samen met onze partners creëren we een beter en gezonder leef- en werkklimaat voor leerlingen en docenten. Door dakisolatie wordt het schoolgebouw energiezuiniger. De overlast voor leerlingen, het bestuur en de docenten wordt tot een minimum beperkt door de werkzaamheden in de schoolvakantie uit te voeren.

Elzendaalcollege Boxmeer weijerseikhout

115 woningen - Twello

Opdrachtgever: woningcorporatie IJsseldal Wonen, Twello

In Twello, in de wijk Demmerskamp, wordt momenteel een unieke prestatie geleverd door 20 woningen per week compleet te renoveren. In circa 6 weken worden er in totaal 115 eengezinswoningen vernieuwd.

Keten vestigt record en levert prestatie van formaat

Dit is een absoluut record. Leidend voor het succes is de, door de vijf ketenpartners, perfect op elkaar afgestemde planning. De allesbeslissende factor is het minutieuze gezamenlijke voorwerk, bestaande uit lean planning en een tot in detail uitgedachte logistiek.

Lees meer ...

Twello Just in Time

109 woningen - Rotterdam

Opdrachtgever: woningcorporatie Havensteder, Rotterdam

In Vreewijk, een wijk in Rotterdam, zijn we gestart met de renovatie van 109 woningen voor woningcorporatie Havensteder. De huizen stonden aanvankelijk op de nominatielijst om gesloopt te worden.

Ingrijpende herstructurering
De woningen zijn al bijna 100 jaar oud en waren toe aan een ingrijpende herstructurering. Bijzonder aan dit grootschalige project is dat alleen de buitenmuren blijven staan, maar de karakteristieke architectuur behouden blijft. Door totale dakrenovatie hebben de woningen na oplevering een kwaliteit die vergelijkbaar is met nieuwbouw.

Vreewijk

Boerderij 'De Boersberg'

Opdrachtgever: aannemersbedrijf Methorst, Renkum

Weijerseikhout heeft een prachtige boerderij, die stamt uit 1879, gerenoveerd. De boerderij is gelegen aan de bosrand in de Veluwe, tussen Arnhem en Wageningen. Het is een melkveebedrijf waarbij ook de mogelijkheid tot kamperen is gecreëerd.

Hoogteverschillen
Uniek aan dit project is het opvangen van de hoogteverschillen van de bestaande houten draagconstructie tijdens de realisatie van het nieuwe daksysteem.

Boerderij 'De Boersberg', Weijerseikhout

221 woningen - Hatertse Hei

Opdrachtgever: woningcorporatie Standvast Wonen, Nijmegen

Woningcorporatie StandVast Wonen renoveert momenteel in Nijmegen de daken van 221 woningen. De portiekwoningen in de Hatertse Hei voldeden niet meer aan de woontechnische kwaliteit.

Creatieve en technische dakoplossing

In dit project hebben wij ons weten te onderscheiden met een aantal creatieve en technisch goede oplossingen. De isolatiewaarde van de daken wordt aanzienlijk verbeterd, de waterdichte laag wordt vernieuwd en tevens worden de daken uitgerust met zonnepanelen. Voor een optimaal resultaat verliep de aanbesteding via EMVI wat de samenwerking tussen bouwpartijen stimuleert.

Hatertse Hei

10 woningen - Elspeet

Opdrachtgever: woningcorporatie Omnia Wonen, Harderwijk

Onze opdrachtgever Omnia Wonen heeft ons, als vaste partner, betrokken bij het verduurzamen van 10 woningen in Elspeet. Dit was onderdeel van de verduurzaming van 105 woningen in Nunspeet.

Uitgekiend werkproces

Eind vorig jaar heeft Weijerseikhout in het naastgelegen dorp Nunspeet een innovatie werkwijze toegepast, waarbij Weijerseikhout haar suppliers in de keten, bij het project heeft betrokken. Dit uitgekiende werkproces is doorgevoerd in een pilot project in Elspeet waarin tevens indak-zonnepanelen zijn gerealiseerd.

Elspeet

95 woningen - Nunspeet

Opdrachtgever: woningcorporatie Omnia Wonen, Harderwijk

In Nunspeet heeft opdrachtgever Omnia Wonen een complex van 95 woningen laten renoveren. Weijerseikhout stuurde niet alleen het hele proces aan, maar bedacht voor de dakrenovatie ook een slimme oplossing.

Klantwaarde creëren door ketenintegratie supply chain
Weijerseikhout ontwikkelde als preferred supplier met haar vaste toeleveranciers een daksysteem dat de factor arbeid naar de fabriek verplaatst, met als gevolg een beter planbare montageperiode en minder overlast. Het is ketensamenwerking met een vleugje RGS.


Lees meer ...

Nunspeet weijerseikhout

127 woningen - Korsholm

Opdrachtgever: woningcorporatie Ymere, Amsterdam

Met de renovatie van 127 woningen in de wijk Korsholm in Hoofddorp is het aanzicht van de woningen ingrijpend verbeterd, maar is de bijzondere bestaande architectuur behouden gebleven.

Oog voor Total Cost of Ownership

Weijerseikhout heeft als prefferd supplier van woningcorporatie Ymere op basis van een grondige analyse een plan ontwikkeld voor de duurzame renovatie van de woningen. Weijerseikhout deed bovendien zelf onderzoek naar de mogelijkheid om zonnepanelen op de platte daken toe te passen.


Lees meer ...

Korsholm

252 woningen - Tuinstadwijk

Opdrachtgever: woningcorporatie de Sleutels, Leiden

De Tuinstadwijk was toe aan een opknapbeurt. Woningcorporatie de Sleutels wilde de wijk graag renoveren met aandacht voor het historisch aanzicht en daarbij rekening houden met de wensen van bewoners. In 2013 heeft Weijerseikhout 252 woningen gerenoveerd.

Ingrijpende dakrenovatie
De woningen zijn van binnen en buiten flink aangepakt. Door in ketensamenwerking te werken, zijn de werkzaamheden per woning in 17 werkdagen uitgevoerd. Weijerseikhout vernieuwde de dakkapellen en heeft het dak voorzien van nieuwe dakpannen en goten.

De Tuinstadwijk weijerseikhout

599 zonnepanelen - Nijmegen

Opdrachtgever: SSHN, Nijmegen

Op de SSHN-complexen Welgelegen, Galgenveld, Jacob Canisstraat en van der Brugghenstraat zijn in 2012 599 zonnepanelen geplaatst.

Zonnestroom voor studenten

Deze zonnepanelen leveren een significante besparing op de energierekening van de studenten die er gehuisvest zijn. Het zonlicht in Nederland leent zich namelijk uitstekend om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Natuurlijk is er ook winst voor het milieu.

SSHN