Expert op het gebied van zonnepanelen

Weijerseikhout is al ruim 6 jaar expert op het gebied van zonnepanelen. Die expertise in combinatie met onze jarenlange ervaring als dakspecialist maakt ons uniek. Door de kennis van daken te combineren met de kennis van zonne-energie helpen wij opdrachtgevers bij het behalen van hun energetische doelstellingen om wonen betaalbaar te houden.

Sinds januari 2016 hebben wij de Zonnekeur certificering behaald die onze expertise op dit gebied onderstreept. Onze portefeuille bestaat voornamelijk uit projecten voor woningcorporaties, onderwijs- en zorgvastgoed.

Waarom investeren in zonnepanelen?

De zon is een onuitputtelijke en constante energiebron. De zonne-energiemarkt heeftde afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Toch is Nederland, als het om duurzame energie gaat, het verst verwijderd van de doelstelling die is afgesproken in de Europese richtlijn voor hernieuwbare energie voor 2020.

Het dak, ons specialisme, biedt echter talrijke mogelijkheden om innovatieve energetische maatregelen toe te passen. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen is daarvan het bekendste voorbeeld. De aankoop van zonnepanelen is een slimme investering om de volgende redenen:

 • Gegarandeerde en aantoonbare besparing op de energierekening;
 • Woonlasten betaalbaar houden: minder afhankelijk van prijsstijgingen energieleverancier;
 • Verbetering van de energieprestatie (het energielabel);
 • Duurzaamheid: goed voor mens en milieu.
Beek en donk

Wat heeft Weijerseikhout in huis?

 1. Specialist op het gebied van zonne-energie en daken
 2. Uitgebreide (opbrengst) garanties
 3. Gebruiksvriendelijk monitoringssysteem
 4. Vakmanschap van ontwerp tot montage
 5. Bewonerscommunicatie

1. Specialist op het gebied van zonne-energie en daken

Samen met u brengen we uw wensen en behoeften in kaart. Daarvoor hebben we specialisten in huis die bouwkundige kennis hebben op het gebied van zowel zonne-energie als daken. Wij reiken onze opdrachtgevers graag oplossingen aan die esthetische inpassing van zonnepanelen in het dak mogelijk maken.

We hebben ruime ervaring opgedaan met innovatieve indak systemen, projecten voor woningcorporaties, nul-op-de-meter woningen, grote plat dak systemen al dan niet in combinatie met SDE subsidie en met particuliere opdrachtgevers rechtstreeks en indirect via de grote energieleveranciers.

Samen bepalen we welke oplossing voor uw project het beste resultaat oplevert. Waarbij de waterkering, onderhoudskosten (MJOB), garanties, opbrengst en dus het Total Cost of Ownership (TCO) optimaal zijn.

Abcoude 2

2. Uitgebreide (opbrengst) garanties

Wij bieden betrouwbaarheid in de vorm van materialen en garanties. Daarom kunnen en durven we ook uitgebreide garanties te geven op onze werkzaamheden en de daken waar we zonnepanelen op monteren. Daarnaast kunnen we door onze hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen een unieke opbrengstgarantie bieden waardoor u zeker weet dat uw investering opbrengt wat is beloofd.

Zonnepanelen en omvormers
Zonnepanelen en omvormers verschillen in soort, merk en kwaliteit en daarmee in prestatie en vermogen. Wij hebben al een aantal jaren ervaring binnen deze markt en daardoor gerichte en bewuste keuzes gemaakt voor producten die passen bij onze garanties en producten die u zekerheid bieden, ook op de lange termijn.

3. Gebruiksvriendelijk monitoringssysteem

Wij passen een uniek monitoringssysteem toe. In een gebruiksvriendelijk overzicht is naast zonne-energie exact de stroomopbrengst en het stroom- en gasverbruik af te lezen. Bewoners vinden hierin de gewenste informatie over hun energieprestaties.

In onze flyer worden alle voordelen uitgebreid toegelicht.

4. Vakmanschap van ontwerp tot montage

Weijerseikhout biedt opdrachtgevers een totaalpakket; een compleet ontwerp met aandacht voor bouwkundige en esthetische details, installatie, aanmelding, onderhoud en monitoring. Hiervoor hebben wij (energetisch) adviseurs, projectmanagers, dakspecialisten, zonne-energiespecialisten en communicatiemedewerkers in huis. Laatstgenoemde kunnen een actieve rol spelen in de bewonersparticipatie en -communicatie. Onze dakspecialisten zijn gecertificeerd en vakbekwaam in het monteren en installeren van zonnepanelen. Door zelf alle werkzaamheden uit te voeren of onze opdrachtgevers te begeleiden, waarborgen we de kwaliteit. Wij staan garant voor vakkundig onderhoud en vriendelijke service. Zo houden we de kwaliteit van onze dienstverlening hoog.

Elspeet

5. Bewonerscommunicatie

Door bewoners goed te informeren en te betrekken bij het project wordt draagvlak en begrip gecreëerd. Een hoge betrokkenheid, leidt tot tevreden bewoners. Voorbeelden van communicatie-uitingen die Weijerseikhout heeft verzorgd zijn.


Voorlichting

 • Bewonersbrochure
  Specifieke informatie over het project kan samengevat worden in een bewonersbrochure. Bekijk hier één van onze voorbeelden.
 • Animatie
  De werking van zonnepanelen wordt uitgelegd in een door ons voor bewoners speciaal ontwikkelde video animatie. Zie onderstaande animatie.  
 • Bewonersbijeenkomst
  Tijdens een bewonersbijeenkomst, in een speciale informatie unit, kunnen bewoners ervaren hoe ze met zonne-energie zelf duurzame energie op kunnen wekken en wat hen dit op gaat leveren. Bekijk hier de foto impressie van een bewonersbijeenkomst.
 • Pilotwoning
  In deze woning kunnen wij onderzoeken en leren hoe we het beste resultaat kunnen bereiken.Bewonersbegeleiding

 • Energiecoach
  Om bewustwording te creëren bij bewoners over hun energieprestaties is het belangrijk om het monitoringssysteem uit te leggen. Onze energiecoaches begeleiden bewoners bij het monitoren van het systeem, het bewaken ervan en ze geven advies over hoe bewoners hun energieprestatie kunnen verbeteren. Dit levert een positieve bijdrage aan het bewust omgaan met het energie- en gasverbruik en zal de besparing vergroten.
 • Bijeenkomsten
  De mogelijkheid bestaat om jaarlijks een bijeenkomst te organiseren waarin onze adviseurs samen met bewoners en buurtbewoners hun energieprestaties kunnen bekijken en vergelijken.

 

Bekijk in 1 minuut hoe zonnepanelen werken.


Speciaal ontwikkeld financieringsmodel

Een extra energielabel-stap zetten zonder zelf te investeren? Dat is mogelijk met het nieuwe financieringsmodel van Weijerseikhout. In tegenstelling tot andere financieringsvormen wordt er vooraf geen indexatie berekent over de exploitatievergoeding. Met alle voordelen van dien. Huurders zien een gegarandeerde lastenverlichting tegemoet. Woningcorporaties zetten een extra energielabel-stap en werken aan hun energetische opgave, zonder zelf te investeren.

De basis van het financieringsmodel is een leasevergoeding die voor 15 tot 20 jaar vaststaat. Binnen deze constructie zorgen wij voor het leveren, installeren, beheren en onderhouden van de zonnepanelen. Woningcorporaties bekostigen de leasevergoeding uit de inkomsten van de periodieke huurverhoging of uit geld dat vrijkomt uit een aparte overeenkomst voor servicekosten. De door de zonnepanelen gerealiseerde besparing compenseert ruim de vergoeding die bewoners samen betalen.

Ons speciaal ontwikkelde financieringsmodel is ook geschikt voor scholen, ziekenhuizen en verpleeg- en zorginstellingen; maatschappelijk vastgoed in het algemeen.

Publicaties

Meer informatie over ons financieringsmodel is te lezen in het vakblad Roofs, die er een mooie artikel aan wijde. Ook Stedenbouw

Meer informatie?

We zijn trots op de bijzondere projecten die wij samen met onze opdrachtgevers hebben mogen realiseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Weijerseikhout of maak een vrijblijvende afspraak.